Împreună spre reuşită

  • office@brainyconsulting.ro

“Primul pas în a ajuta clientul să schimbe semnificaţia pe care o acordă povestirii, comportamentelor, sentimentelor sau ideilor sale este acela de a asculta povestea aşa cum el o interpretează.” (Yvey, 2002)

Tot mai des auzim despre dezvoltare personală. Ce este aceasta şi ce presupune?

Dezvoltarea personală se referă la procesul personal de îmbunătăţire a calităţii vieţii, de explorare a diverselor stări sau situaţii cu care ne confruntăm în evoluţia personală şi profesională, în scopul valorificării resurselor şi potenţialului propriu.

Pentru a reuşi este nevoie să ne schimbăm. Noi, nu ceilalţi!

Brainy vine în sprijinul celor care doresc să-şi găsească motivaţia de a-şi pune în practică visele, de a se regăsi şi de a trăi relaţii pozitive cu cei din jur.

Activităţile de dezvoltare personală se realizează prin ateliere de lucru, individual sau de grup, fiind bazate pe tehnici din perspectiva Psihoterapiei Pozitive, perspectiva Psihodramatică, respectiv abordarea Cognitiv-Comportamentală.

Întâlnirile sunt axate pe problematici specifice diferitelor segmente de vârstp (copii, adolescenţi, adulţi), vizând : autocunoaşterea, dezvoltarea inteligenţei emoţionale, dezvoltarea asertivităţiieficientizarea comunicării interpersonale etc.

Rolul consilierului pentru dezvoltarea personală

Consilierul pentru dezvoltare personală este specialistul care foloseşte tehnici şi instrumente specifice consilierii, lucrează cu persoane sănătoase din punct de vedere psihic, care doresc să exploreze sau să depaşească diferite stări sau situaţii cu care se confruntă în viaţa personală sau profesională, valorificând potenţialul acestora.

Procesul de consiliere pentru dezvoltare personală pune accentul pe autocunoaştere, întărirea Eu-lui, ajutând persoana să prevină diverse stări disfuncţionale, să găsească soluţii la problemele cu care se confruntă, să se simtă bine “în pielea sa”, să-i accepte pe ceilalţi şi lumea în care trăieşte.

Totodată, consilierea reprezintă un model educaţional, consilierul fiind alături de persoana consiliată în călătoria sa.

De ce dezvoltare personală?

Cu toţii ştim că cea mai bună investiţie pe termen lung pe care o putem face este aceea în noi înşine, iar orice drum către success trebuie pavat cu învăţare continuă şi perseverenţă.

Dezvoltarea personală reprezintă ceea ce simţi şi ceea ce faci pentru a menţine un ritm echilibrat pe drumul succesului tău.

Brainy te susţine în a-ţi descoperi resursele, oferindu-ţi un cadrul de creştere prin:

Perspectiva Psihoterapiei Pozitive

  • Orientată pe capacităţi
  • Se lucrează prin calităţile clientului
  • Se bazează pe imaginea pozitivă a omului

Perspectiva Psihodramatică

  • “Omul este un jucător de roluri” (Moreno)
  • Ajută la dezvoltarea spontaneităţii
  • Se accentuează observarea sinelui din exterior

Abordarea Cognitiv-Comportamentală

  • Gestionarea gândurilor, sentimentelor şi comportamentelor
  • Tehnici de restructurare cognitivă
  • Tehnici de intervenţie la nivel comportamental

Pentru mai multe detalii, cât şi pentru a putea face o ofertă a investiţiei tale, te rugăm să ne contactezi.